„Aga Jeesus ei pidanud surema üksnes selle rahva eest, vaid et koguda ka hajali elavaid Jumala lapsi ühtekokku.” Jh 11, 52

Hea lugeja!

Evangelist kirjutab nii peale ülempreestri tõdemust, et rahva juhtidele on parem, et üks inimene sureb rahva eest, kui et kogu rahvas hukkub. See tõdemus on prohvetlik sõnum Jeesuse surmast rahva eest. Ent evangeeliumi kirjapaneku ajaks oli ilmne, et Jeesuse surm ei puuduta üksnes juutide tulevikku. Selle aja peale oli sõnum Jeesuse surmast ja ülestõusmisest levinud mitmele poole Rooma riigis. Palju inimesed eri rahvastest olid seda vastu võtnud ja Jeesusesse uskunud. Seetõttu evangelist mõistab paremini Jeesuse surma tähendust kõigi rahvaste ja kõigi inimeste jaoks ja annab selle edasi lugejatele.

Nii saab palju laiema tähenduse variseride jõuetu pahameel Jeesuse üle: “Vaata, kogu maailm jookseb tema järele!” Sama kehtib Jeesuse enda tunnistuse kohta: “Ja kui mind maa pealt ülendatakse, siis ma tõmban kõiki enese juurde.” Jeesuse ristisurm ja ülestõusmine on osutunud tohutu tõmbejõuga magnetiks, mis läbi aastasadade ja inimpõlvede on koondanud inimesi Jumala armastuse juurde.

Peeter Tamm

pastor

Armsad õed ja vennad!
Jumal tahab meile oma tahet ilmutada. Teda me mõistame just nii palju, kui palju on ta meile ennast avanud. Kõige selgemini näeme seda Piibli ja Kristus Jeesuse isiku kaudu. Küllalt sageli jäävad meile arusaamatuks Vana Testamendi lood ja Jumala käsud, eelkõige näiteks rahvaste hävitamisest. Ka Moosese käsuõpetus jääb sageli meil taipamata. Kuid ometi on ka see ilmutus Jumalast. Jeesuses on meil palju lihtsam näha Jumala tahet. Oktoobri viimasel pühapäeval tähistame reformatsiooni aastapäeva... (loe edasi)
Margus Kask
pastor

Uudised

Info ja koosviibimised

> Jumalateenistused igal pühapäeval kell 11.00
> Pühapäevakool igal pühapäeval, va. kuu esimesel
> Piiblitund “Johannese ilmutus” alustab 15.10 üle teisipäeva.
> Lille tn palvegrupp koguneb teisipäeviti kell 16.30
> Meeste hommikupalvusedneljapäeviti kell 7.00 koguduses
> Segakoori proovid neljapäeviti kell 18.30