Südasuve kogudus

Armsad õed ja vennad,

Märkamatult on kalendri leheküljed jõudnud südasuvesse. Palju on päikest, tööinimestel rohkem vaba aega, puhkused on käes. Koguduse elu toimib sellest hoolimata. Juunis tähistasime koguduse aastapäeva ja olime tänulikud, et võime tegutseda 40-aastases majas. Aastapäeval teenis meid lummava muusikaga kammerkoor „Lambertus” Hagerist. Viimsi Vabakoguduse pastor Kristjan Kalamägi julgustas kogudusel ikka edasi minema ja kuulama Jumala häält. Kaetud oli toekas toidulaud. Suur tänu kogu meeskonnale, kes aitas aastapäeval korda minna!

Augusti alguses (02-04) leiab aset koguduse laager „Vaimu vili” Viljandi külje all Tuule talus. Esimesel õhtul on lubanud meile külla tulla Tallinna Nelipühakogudus „Eelim” pastorid Olius ja Marijana Thaling. Neil on sõna Jumalalt laagrilistele. Laagri kavas on ka piiblitunnid, mida peab Tartu Salemi koguduse pastor Urmas Roosimaa, lõke, toit, Viljandi külastus, mängud jne. Loodame, et kõik laagrilised saavad kosutatud. Registreerimise info on leitav kuukirjas.

Juuli on heinakuu. Piiblis on mainitud heina mitmeid kordi. Sageli negatiivse võrdpildina, nt „Ära ärritu kurjadest; ära kadesta neid, kes teevad ülekohut, sest need niidetakse peagi nagu hein ja nad närtsivad nagu haljas rohi!” (Ps 37:1,2). Samuti on juttu kuluheinast ja raiheinast (Js 5:24, Mt 13:40). Apostel Paulus isegi mainib heina kui ehitusmaterjali (1Kr 3:12). Seetõttu, olgu suvi või talv, püüelgem ikka püsiväärtuste poole. Jeesus ütleb: „Taevas ja maa hävivad, aga minu sõnad ei hävi.” (Mt 24:35). Õnnistatud juulikuud!

Margus Kask
pastor

Armsad õed ja vennad!
Sõites mööda Eestimaa teid näitavad maastikud, et põldudel on vili suures osas koristatud. On olnud head ilma, mida külvad, seda lõikad. Piibel räägib põllumeestest suhteliselt vähe. Mitmed piiblitegelased olid eeskätt karjakasvatajad, nagu näiteks Aabel, Aabraham, noor Taavet jne. Kuid põllumehi on näiteks Uues Testamendis toodud usklikele kannatlikkuse eeskujudeks... (loe edasi)
Margus Kask
pastor

Uudised

Info ja koosviibimised

> Jumalateenistused igal pühapäeval kell 11.00
> Lille tn palvegrupp koguneb teisipäeviti kell 16.30
> Meeste hommikupalvusedneljapäeviti kell 7.00 koguduses
> Segakoori proovid neljapäeviti kell 18.30
> Pühapäevakool alustab 15.09