Jumal ilmutab oma tahet kogudusele

Jumal tahab meile oma tahet ilmutada. Teda me mõistame just nii palju, kui palju on ta meile ennast avanud. Kõige selgemini näeme seda Piibli ja Kristus Jeesuse isiku kaudu. Küllalt sageli jäävad meile arusaamatuks Vana Testamendi lood ja Jumala käsud, eelkõige näiteks rahvaste hävitamisest. Ka Moosese käsuõpetus jääb sageli meil taipamata. Kuid ometi on ka see ilmutus Jumalast. Jeesuses on meil palju lihtsam näha Jumala tahet. Oktoobri viimasel pühapäeval tähistame reformatsiooni aastapäeva. Tähtpäeva sisu on ju selles, et Jumala tahe sai palju selgemaks nii Martin Lutherile kui paljudele tema kaasaegsetele kuni tänaste inimesteni. Õndsaks saab ainult armust – see on üks reformatsiooni pärand meile.

Kahtlemata on tarvis uurida jätkuvalt Jumala tahet. Selleks alustame oktoobri keskel piiblitundide sarja Johannese ilmutusest. See toimub teisipäeviti.

Oktoobrit alustame suure muusikalise sõnumiga Psalmidest. 06.10 osalevad meie teenistusel helilooja Marten Meibaum ja kammerkoor „Credo”, kes esitavad (koos meiega) vokaaltsükli Psalmidest. Jumal tahab oma tahet ilmutada ka muusika kaudu.

Jumal soovib meile ka individuaalselt oma tahet avada. Soovin, et meil jätkuks selleks püsivust! Jeesus tõotas, et Püha Vaim tuleb ja juhib meid „kogu tõesse” (Jh 16:13). Tänu Jumalale! Toogem siis oma kogunemistele neid kogemusi, kuidas ja mida on Jumal meile oma tahtest ilmutanud.

Õnnistussoovidega

Margus Kask
pastor

Armsad õed ja vennad!
Jumal tahab meile oma tahet ilmutada. Teda me mõistame just nii palju, kui palju on ta meile ennast avanud. Kõige selgemini näeme seda Piibli ja Kristus Jeesuse isiku kaudu. Küllalt sageli jäävad meile arusaamatuks Vana Testamendi lood ja Jumala käsud, eelkõige näiteks rahvaste hävitamisest. Ka Moosese käsuõpetus jääb sageli meil taipamata. Kuid ometi on ka see ilmutus Jumalast. Jeesuses on meil palju lihtsam näha Jumala tahet. Oktoobri viimasel pühapäeval tähistame reformatsiooni aastapäeva... (loe edasi)
Margus Kask
pastor

Uudised

Info ja koosviibimised

> Jumalateenistused igal pühapäeval kell 11.00
> Pühapäevakool igal pühapäeval, va. kuu esimesel
> Piiblitund “Johannese ilmutus” alustab 15.10 üle teisipäeva.
> Lille tn palvegrupp koguneb teisipäeviti kell 16.30
> Meeste hommikupalvusedneljapäeviti kell 7.00 koguduses
> Segakoori proovid neljapäeviti kell 18.30